Vlastníci

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Komédia pre tých, čo to nezažili. Dráma pre tých, ktorí tým žijú.

Mnohí majitelia bytov to poznajú z vlastnej skúsenosti. Hrdinami filmu Vlastníci sú totiž práve majitelia. Majitelia bytov v staršom činžovom dome, ktorí sedia na domovej schôdzi a pokúšajú sa o nemožné. Vyriešiť vo vzájomnej zhode problémy týkajúce sa správy ich domu…Sú medzi nimi rojkovia jednajúci v prospech celku, vypočítaví prospechári či rafinovaní manipulátori, ale aj ľudia stratení v pocitoch vlastnej bezvýznamnosti. A títo všetci sa musia nakoniec dohodnúť.

Pani Záhradková /Tereza Ramba/ s manželom /Vojta Kotek/ romanticky túžia spoločnými silami dom zachrániť a novomanželia Bernáškovci /Jiří Černý, Mária Sawa/ sa nadšene k nápadu pripájajú. Pani Roubíčková /Klára Melíšková/ pedantne priebeh schôdze kontroluje a zaznamenáva, pani Horvátová /Dagmar Havlová/ všetko iniciatívne komentuje. Naivný pán Švec /David Novotný/ na schôdzi zastupuje svoju mamičku. Pani Procházková /Pavla Tomicová/, zastupovaná pánom Novákom /Ondřej Malý/, hľadá spôsoby ako by svoj majetok zveľadila a pán Nitriansky /Andrej Polák/ zase veľmi túži po podkroví. Pan Kubát /Jiří Lábus/ dôsledne sabotuje každé rozhodnutie a v úzadí číhajú ešte bratia Čermákovci /Kryštof Hádek a Stanislav Majer/.

Len starý pán profesor Sokol /Ladislav Trojan/ zatiaľ mlčí….

Jiří Havelka sa inšpiroval vlastnými zážitkami z domových schôdzí vlastníkov bytov a divákom odkazuje: „Môj film je komédia. A myslím, že pre všetky vekové kategórie a pre voličov všetkých politických strán. Snáď je tam celé dnešné spektrum. Ideálne by teda bolo v kine sa zabaviť a dúfať, že „peklo sú tí druhí“. „

Dĺžka podujatia: 96 minút
Rok výroby: 2019
Krajina pôvodu: Česká republika, Slovensko
Žáner: komédia

Dátum lokálnej premiéry: 21. november 2019

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.